Eleven har ordet: Lisa

Lisa vill ha ett socialt jobb där hon får träffa mycket folk. Intresset för matlagning fick styra valet till gymnasiet.

Lisa, foto: TemaKlasskort

Varför började du på Rudbecksgymnasiet?

- Mina syskon har gått här och de berättade att det är en bra skola, bland annat eftersom man har en bra kontakt med lärarna. Restaurang och livsmedel verkade intressant och roligt så det sökte jag. Eftersom jag bor i Tidaholm slipper jag också att pendla och det är skönt.

Hur trivs du på skolan?

- Bra! Det bästa är kontakten med lärarna och att man känner sig så trygg. Om något skulle hända så finns det lärare man har förtroende för som man känner att man skulle kunna prata med. Min klass är också bra, alla hänger ihop och ingen är utanför.

Vad vill du göra i framtiden?

- Jag vill jobba med servering eller som bartender eftersom det är så socialt och roligt! Jag gillar att prata med folk och att jobba på restaurang känns lite speciellt, därför är det kul. Programmet ger mig helt rätt utbildning. Jag ser nyttan i det jag lär mig på lektionerna och det gör det roligare. Vi får med oss grunderna och kan jobba vart som helst efter studenten.

Kan du rekommendera andra att börja på Rudbecksgymnasiet?

- Ja, det kan jag! Det är en trygg skola där du får bra kontakter med dina lärare, dessutom har klasserna bra sammanhållning. På Restaurang och livsmedel, och vissa andra program, åker vi på en resa i trean. Det är något som vi får jobba ihop pengar till under alla tre år och det är kul att ha något sådant att se fram emot – vi ska till Italien.

Har du något råd till den som ska välja till gymnasiet?

- Jag gillar matlagning och valde efter det intresset och det har jag inte ångrat! Om man har en hobby eller tycker något är kul tror jag att man ska välja program utifrån det, då blir skolan aldrig riktigt tråkig.

Mats Karlsson