RSS
Startsidan Rudbecksgymnasiet

Eleven har ordet: Erica

Erica vill plugga vidare på kontfack och det hon gillar bäst med Estetiska är att hon får lära sig saker hon ser nyttan med. Dessutom är det mysigt!

Erica, foto: privat

Varför började du på Rudbecksgymnasiet?

- Jag hade hört att det här var den bästa konstutbildningen i närheten. Jag tycker att jag lär mig saker hela tiden, så det känns som om de som sa det hade rätt.

Hur trivs du på skolan?

- Det mesta är bra. Det är kul att få jobba så mycket praktiskt och att få tänka själv. Här är det mycket eget arbete och väldigt lite ”jobba-i-boken” som jag var van vid från grundskolan. På programmet lär man känna alla på hela programmet och våra lärare här är jättebra!

Vad vill du göra i framtiden?

- Konstfack i Stockholm är mitt mål. Senare vill jag öppna ett eget företag och hålla på med kläder och konst. Jag lär mig saker varje lektion som jag känner att jag kommer att ha nytta av i framtiden. Det gör att det blir lättare och roligare att jobba i skolan.

Kan du rekommendera andra att börja på Rudbecksgymnasiet?

- Ja, absolut! Det är en mysig gemenskap här; ingen är utanför. På Estetiska ska man gå om man vill lära sig om konst och formgivning, jobba praktiskt och samtidigt bli behörig till högskolan.

Har du något råd till den som ska välja till gymnasiet?

- Välj något du vill göra och tänk längre än gymnasiet. Se till att du väljer ett program som leder dig framåt, där du lär dig saker du kommer att få nytta av. Välj program noga och tänk efter ordentligt.

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2016-09-14

Kontakt

Programsamordnare

Anna Salisbury
0502-60 63 49


Rudbecksgymnasiet    Vulcansväg 6    522 34 Tidaholm    0502 - 60 61 48