RSS
Startsidan Rudbecksgymnasiet

Eleven har ordet: Hugo

Arbete som elektriker är Hugos mål. Att få ta eget ansvar och arbeta mycket praktiskt gör att han tycker att det är roligt att gå till skolan.

Hugo, foto: TemaKlasskort

Varför började du på Rudbecksgymnasiet?

- Det var nära och bra! Jag tycker om teknik så efter en del osäkerhet föll valet på El- och energiprogrammet.

Hur trivs du på skolan?

- Det är kul att gå till skolan! Jag trivs med min klass och tycker att det är bra att man arbetar så nära lärarna. Det är en mognare stämning här än på högstadiet och man får arbeta mer självständigt. Jag gillar att det är mycket praktiskt arbete och ser fram emot att få gå ännu fler praktiska kurser och komma ut på praktik.

Vad vill du göra i framtiden?

- Jag vill bli elektriker och börja jobba. Sedan får vi se, jag kanske vill läsa vidare till ingenjör eller något sådant efter ett tag. Jag känner att jag lär mig rätt saker här, det är fokus på det praktiska.

Kan du rekommendera andra att börja på Rudbecksgymnasiet?

- Ja, framförallt om man bor i Tidaholm – varför ska man åka långt när det finns en bra skola här? Att skolan inte är så stor är mest bra, man lär känna lärarna bättre och det finns ändå gott om folk att umgås med.

Har du något råd till den som ska välja till gymnasiet?

- Jag tror man ska börja tänka tidigt och fundera mycket. Det är en chans att få göra det man gillar. Om man gillar att arbeta praktiskt så ska man välja ett praktiskt program, och tvärtom.

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2016-01-26

Kontakt

Programsamordnare
Arne Herbertsson
0502-60 61 56

Rudbecksgymnasiet    Vulcansväg 6    522 34 Tidaholm    0502 - 60 61 48