Elever har ordet: Jacob & Beatrice

Jacob och Beatrice trivs båda jättebra på Rudbecksgymnasiet och ekonomiprogrammet, som de tycker ger en bra grund för vidare studier.

Linus, foto: TemaKlasskort

Varför började ni på Rudbecksgymnasiet?

- För jag hade hört bra om skolan. Närheten mellan hemmet och skolan var också en bidragande orsak, då jag inte hade lust att pendla.

- Jag tyckte att skolan verkade bra och jag kände till skolan innan på grund av att mina systrar har gått här. Och jag hade, precis som Jacob, inte lust att pendla till annan ort.

Hur trivs ni på skolan?

- Vi trivs båda jättebra! Vi tycker båda att det är trevliga elever och lärare på skolan, och att man har bra kontakt med lärarna och möjlighet att utveckla goda relationer. Vi tycker även att den fysiska miljön på skolan är bra.

Vad vill ni göra i framtiden?

- Jag har inga särskilda framtidsplaner just nu. Men ekonomiprogrammet ger mig goda chanser att vidareutbilda mig

- Jag vill resa men också studera. I dagsläget är jag intresserad av att vidareutbilda mig till mäklare.

Kan ni rekommendera andra att börja på Rudbecksgymnasiet?

- Ja, vi kan verkligen rekommendera andra att börja på Rudbecksgymnasiet. Vi anser att vi har en rolig skolvardag.

Har ni något råd till den som ska välja till gymnasiet?

- Tänk på dig själv och utgå från dig själv, försök att inte påverkas av kompisarnas val. Fundera på hur långt du är villig att resa för att komma till skolan. Välj en inriktning med ämnen som intresserar dig. Och är du osäker på vad du vill göra i framtiden, så ger exempelvis ekonomiprogrammet och andra högskoleförberedande program dig en bra grund för vidare studier.

Senast publicerad: 2017-08-07

Annecharlotte Carlsson