"Stämningen på hela skolan känns bra och man kan vara sig själv"

Skön gemenskap är utmärkande för Rudbecksgymnasiet, det säger i alla fall många av våra egna elever. Annat som gör Rudbeck till just Rudbeck: vår internationella närvaro, vårt prisbelönt arbete med entreprörskap och vår populära idrottsprofil.

Elever på Rudbeck brukar ofta nämna skolans starka gemenskap som ett av de mest positiva saker med att plugga på just Rudbecksgymnasiet. Skolan är tillräckligt stor för att livet som gymnasieelev ska bli spännande, men samtidigt tillräckligt liten för att alla ska kunna bli sedda.

Internationell profil​

Rudbecksgymnasiets internationella prägel brukar också vara intressant för ungdomar. På många av våra program får du som elev möjlighet att åka på studieresor utomlands eller göra praktik i andra länder. Skolan är sedan ett par år tillbaka en certifierad FN-skola. Det innebär att vi samarbetar med Svenska FN-förbundet och att vi får del av deras kunskap om fred- och säkerhet, mänskliga rättigheter och utvecklingsfrågor. Varje år anordnar vi dessutom ett FN-rollspel.

Entreprenörskap med spets

Rudbecksgymnasiets elever har under många år utmärkt sig när det gäller att driva UF-företag. UF står för Ung Företagsamhet och att driva ett eget UF-företag ger dig möjlighet att förverkliga en idé och göra något du brinner för. Samtidigt lär du dig mycket om företagande, skaffar nya kontakter, lär dig lösa problem och mycket annat.

Sport på schemat

Är du sportintresserad finns också möjlighet att kombinera dina studier med den idrott du gillar mest av allt. Är det lagsporterna fotboll eller innebandy som gäller så finns det redan förberedda timmar för detta, men det finns även möjlighet att forma idrottsprofilen för dig som övar en individuell sport.

Roligt på Rudbeck

På Rudbecksgymnasiet får du också ta del av en rad roliga evenemang och några av dem har blivit årligt återkommande traditioner. Lussevolleyn med tillhörande maskeradtävling och Årännet är de mest kända.

Kommunikatör

Lina Karle