Rudbeckare på FN-rollspel i Kenya

Nu är tio elever från Rudbecksgymnasiet i Nairobi, Kenya, för att delta i ett internationellt FN-rollspel. Deltagandet är ett led i skolans internationella profil och vår certifiering som FN-skola.
- Eleverna har viss erfarenhet, de har varit med på våra egna rollspel som vi anordnar på skolan, men det är första gången som vi är representerade på det internationella evenemanget, säger Runo Johansson, samhällslärare.

De elever som fått möjlighet att åka till Afrika går kursen Internationella relationer. De har under en tid förberett sig på det stora rollspelet genom att dela upp sig i olika utskott och skriva resolutioner. De utskott som finns representerade är politik, mänskliga rättigheter, miljö och ekonomi.

- Det är ett fem dagar långt rollspel i FN-byggnaden i Narobi, som drar 800 gymnasieelever från hela världen, berättar Runo Johansson.

Följ med på resan!

Resan pågår sammanlagt i två veckor. Under tiden i Afrika får elever och medföljande lärare/rektor också möjlighet att se Kenya, utanför Nairobi. Bland annat ska de besöka Masai Mara - ett nationalreservat cirka 30 mil från Nairobi. Följ gärna eleverna på deras resa via deras egna blogg Vårt Afrikalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kommunikatör
Lina Karle