Restaurangutbildning gav jobb direkt

På Restaurang- och livsmedelsprogrammet utbildas du för att kunna jobba på restaurang direkt efter studenten. Det blev precis vad som hände för de före detta eleverna Sofia och Malin.

- Det har flutit på och jag har inte behövt söka några jobb, det har funnits ändå. En lärare på Rudbecksgymnasiet hjälpte mig att få jobb redan i ettan. Jag började i köket på hotellet i Tidaholm och med tiden har jag fått fler arbetsuppgifter. Det är ett varierat arbete och det är kul! Säger Malin, en före detta elev på programmet.

Alla som går på Restaurang- och livsmedelsprogrammet har praktik och provar på att arbeta. Praktiken är också ett tillfälle att knyta kontakter som kan vara viktiga längre fram.

- Efter studenten fick jag jobb på en restaurang där jag hade haft praktik. Jag jobbar kvar på samma ställe och trivs bra! När jag väl fick in en fot så flöt det bara på och idag har jag ett fast jobb, säger Sofia som tog studenten för ett par år sedan.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är utbildningen för dig som vill arbeta med att laga mat eller servera. Utbildningen förbereder dig för att jobba med människor i spännande och fartfyllda miljöer.

- Det bästa är att man träffar så mycket folk och att arbetet är varierat! Säger Sofia.

Mats Karlsson