Provträningsdagar Specialidrott

Två tisdagar i rad har eleverna från Hökensås och Forsen fått möjlighet att provträna specialidrott med inriktning innebandy eller fotboll på Rudbecksgymnasiet. Provträningarna är ett gyllene tillfälle för elever i årskurs nio att få en inblick i hur Rudbecks gymnasiet bedriver verksamheten och hur upplägget med specialidrotten ser ut.

Matilda och Julia går i 9:an på Hökensås och har under förmiddagen varit med på provträningen.

- Det har varit kul, vi har gjort övningar och spelat, säger Matilda. Både Matilda och Julia spelar innebandy på sin fritid.

De har båda funderat på att söka innebandygymnasium, men när Rudbecksgymnasiet kan erbjuda specialidrott funderar de på att studera på Rudbeck istället.

Mer än innebandy och fotboll

Rudbecksgymnasiet erbjuder specialidrott i innebandy och fotboll samt i samråd med lokala tränare även flera sporter på orten. Eleverna har möjlighet att provträna specialidrott två gånger per termin.

Mer om att läsa med idrottsprofil:

·    Du kan läsa med Idrottsprofil på alla program på Rudbecksgymnasie

·    Idrottsprofilen passar dig som är en aktiv inom en klubb

·    Träna på skoltid två gånger i veckan

·    Träningsläger varje år

·    Tävlingar med skollaget