RSS
Startsidan Rudbecksgymnasiet

Politiker imponerad av Phantom woodie

Phantom woodie

Det var en märkbart imponerad riksdagsman som fick en visning av det flerfaldigt prisbelönta elevbygget Phantom woodie.

- WOW – bra jobbat, säger Hans Hoff (S) till de elever som visade upp den unika bilen.

Det var plenifri vecka i riksdagen förra veckan och som vanligt passade riksdagsmännen då på att ta sig ut i verkligheten för att få inspiration till nya politiska tankar och idéer. För socialdemokraternas del stod arbets- och näringslivsfrågor i fokus och hallänningen Hans Hoff hade därför valt att besöka sina kollegor Anna-Karin Skatt och Mimmi Pirttilä i Tidaholm.

- Jag valde att besöka just Tidaholm för att det är ett bra exempel på en ort med många framgångsrika och unika företag, berättar han.

Rudbeck ett av stoppen

Besökets arbets- och näringslivsfokus gjorde Rudbecksgymnasiet i allmänhet och yrkesprogrammen på Smedjegatan i synnerhet till ett givet stopp på programmet.

- Det är märkligt att söktrycket är lågt till yrkesutbildningar i Sverige. Man tycker ju att det borde locka elever att det är lätt att få jobb efter studierna, kommenterade han.

Berättade om projektet

Elever och lärare från Fordon och Plåt- och svets visade delegationen runt i gymnasiets lokaler på Smedjegatan. De berättade om verksamheten i stort och om Phantom woodies väg till att bli en färdig produkt och alla de priser som projektet har utmärkts med.

Läs mer om Phantom woodielänk till annan webbplats

Tipsa andra

Ansvarig för sidan: Sanna Åsberg
Senast publicerad: 2016-01-26

Kontakt

Expedition
0502-60 61 48

Rudbecksgymnasiet    Vulcansväg 6    522 34 Tidaholm    0502 - 60 61 48