Politiker imponerad av Phantom woodie

Phantom woodie

Det var en märkbart imponerad riksdagsman som fick en visning av det flerfaldigt prisbelönta elevbygget Phantom woodie.

- WOW – bra jobbat, säger Hans Hoff (S) till de elever som visade upp den unika bilen.

Det var plenifri vecka i riksdagen förra veckan och som vanligt passade riksdagsmännen då på att ta sig ut i verkligheten för att få inspiration till nya politiska tankar och idéer. För socialdemokraternas del stod arbets- och näringslivsfrågor i fokus och hallänningen Hans Hoff hade därför valt att besöka sina kollegor Anna-Karin Skatt och Mimmi Pirttilä i Tidaholm.

- Jag valde att besöka just Tidaholm för att det är ett bra exempel på en ort med många framgångsrika och unika företag, berättar han.

Rudbeck ett av stoppen

Besökets arbets- och näringslivsfokus gjorde Rudbecksgymnasiet i allmänhet och yrkesprogrammen på Smedjegatan i synnerhet till ett givet stopp på programmet.

- Det är märkligt att söktrycket är lågt till yrkesutbildningar i Sverige. Man tycker ju att det borde locka elever att det är lätt att få jobb efter studierna, kommenterade han.

Berättade om projektet

Elever och lärare från Fordon och Plåt- och svets visade delegationen runt i gymnasiets lokaler på Smedjegatan. De berättade om verksamheten i stort och om Phantom woodies väg till att bli en färdig produkt och alla de priser som projektet har utmärkts med.

Läs mer om Phantom woodielänk till annan webbplats

Expedition