På äventyr i USA

Nu befinner sig sex killar från Industritekniska programmet på äventyr i USA. Det är första gången som programmets elever får möjlighet att göra det långväga studiebesöket. Under den tio dagar långa färden väntar allt från besök hos Volvo Powertrain till guidad tur på Harley Davidsonfabriken.

Det var i slutet av förra året som eleverna på Industritekniska programmet fick det glada beskedet att de skulle få pka till USA. Sedan dess har planeringen pågått och nu när de väl landat på andra sidan Atlanten, ligger ett fullspäckat schema framför dem.

Bra blandning

Under resan kommer eleverna att göra en rad olika studiebesök i bland annat Washington och New York. De kommer att besöka Harley Davidson-fabriken och Volvo Powertrain. De kommer också att hinna med museibesök och en hel del turistattraktioner - bland annat Rockytrappan, Frihetsgudinnan, Ground zero och Central park. Studieresan till USA är tänkt att återkomma varje år och det är programmets tredjeårselever som får möjlighet att åka på denna spännande resa. Är du nyfiken på deras resa? Följ dem gärna via deras blogg! Du hittar den härlänk till annan webbplats.

Lina Karle