Nya lärlingar garanteras sommarjobb

Elever som börjar på Industritekniska programmet hösten 2013 garanteras sommarjobb av industrierna som ingår i samarbetet kring lärlingsutbildningen.

Elever som läser som lärlingar får minst halva sin utbildning på lokala industriföretag. Dessa företag garanterar dig som utbildas som lärling sommarjobb medan du går på programmet. För dig som börjar på programmet innebär detta jobb under två somrar.

Att du läser en stor del av din utbildning på plats på industriföretag innebär också att du redan under din utbildning skaffar viktig erfarenhet och inte minst kontakter inom branschen. Programmet ger dig därför ett försprång på arbetsmarknaden.

De företag som idag ingår i samarbetet kring lärlingsutbildningen är:

• Swedish Match
  • Nobia (fd. Marbodal)
  • Steens
  • Dometic Seitz
  • Arkivator
  • Titech
  • Åbergs plåt
  • Froliden
  • Ingvar Persson AB

Erbjudandet om sommarjobb gäller elever som börjar på programmet hösten 2013. Om samma erbjudande kommer att ges till de elever som idag går på programmet är ännu inte klart. Diskussioner kommer att föras i lärlingsrådet under hösten.

Kommunikatör
Miranda Bergsten