Nya Franskan har extraöppet till förmån för fadderverksamhet

Den 19 april håller Nya Franskan extraöppet till förmån för Rudbecksgymnasiets fadderbarn. För varje person som äter lunch på restaurangen går 40 kronor, samt eventuell dricks, till barn på en skola i Indien.

Att ha öppet den 19 april blir en del i operation dagsverket som alla elever på skolan är med och genomför på olika sätt. Restaurangen är öppen som vanligt men presentkort gäller inte denna dag.

Öppettider och menyer finns på restaurangens egen sida, klicka på bilden till höger.

Om Fadderverksamheten

Skolan Rudbecksgymnasiet skänker pengar till en ligger i en liten by som heter Katchur. På skolan går både barn som bor i Katchur och barn vars föräldrar är så fattiga att de inte kan ta hand om dem. Barn vars föräldrar inte kan ta hand om dem får också bo på skolan.

Hjälporganisationen som driver skolan heter Share and Care och skolan är religiöst, ekonomiskt och politiskt obunden.

Anna-Karin Hammar

Länk till restaurang och livsmedel