Nu närmar sig SweMUN!

Jordglob i fönster

Nu är det bara en dryg månad innan årets svenska FN-rollspel hålls. I år samlas deltagarna i Tidaholm när Rudbecksgymnasiet står som värd för evenemanget.

FN-rollspel finns över hela världen och elever från Rudbeck har tidigare bland annat deltagit vid ett rollspel i Afrika. Den här gången behöver man dock inte åka lika långt: Nu hålls det nationella rollspelet i Tidaholm.

Läs mer om SweMUN på FN-förbundets hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ordförandeutbildning

I början av februari hölls en ordförandeutbildning på skolan. Under utbildningen fick elever som är intresserade av att ha en annan roll än den som delegat möjlighet att lära sig och förbereda sig. Varje rollspel har en ordförande som håller i diskussionerna.

Västgötabladet var på plats och intervjuade en av dem som gick utbildningen: Se inslaget här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Eleonora Gustafsson