Nu har årets UF-satsning startat

I fredags var det dags för avspark och som inspiration stod förre detta elev Julia Jonsson på scen och berättade om sitt UF-äventyr.

- Vi har en lång resa framför oss som kommer att bli oerhört spännande, säger Carin Tibell Ahlin, engagerad inom Ung företagsamhet på Rudbecksgymnasiet.

Rudbecksgymnasiet är en framgångsrik skola vad gäller Ung företagsamhet. Det illustrerades också tydligt då årets kickoff i Falköping inleddes med att förre detta eleven Julia Jonsson höll ett föredrag om hur hennes fotografverksamhet växt från att vara ett UF-företag till en livnärande verksamhet med kunder från olika delar av landet. Från Stora teaterns scen i Falköping berättade hon om den resa hon gjort – från att ha hobbyfotograferat till att starta UF-företag, blivit upptäckt och öppnat studio i Skövde. Skulle hon få chansen att göra om allt skulle hon inte tveka:

- Jag skulle göra det igen – alla dagar i veckan, säger hon till de elever som nu blickar fram mot ett eget år av UF-företagande.

Inspirerade framtidens företagare

I år kommer sammanlagt 22 elever från Rudbecksgymnasiets program samhäll, ekonomi och hantverk att starta UF-företag. Under hösten kommer de att arbeta med att forma och utveckla sina företag med siktet inställt på den stora UF-mässan i mars.  Under årets kickoff i Skaraborg hölls en rad inspirerande föredrag. Bland annat en uppskattad inspirationsföreläsning av Navid Modiri, programledare, skribent och entreprenör.

- Den enskilda egenskap som gör att människor inte vågar prova nya saker är rädsla, säger han och uppmanar ungdomarna att ta kontroll över sina egna rädslor och våga satsa på de idéer de bär inom sig.

Expedition