Nu fördelas sommarjobben!

Elev arbetar med trä på industri

Nyligen samlades lärlingsrådet för Industritekniska programmet och bland det som diskuterades var årets sommarjobb. Eleverna på programmet som är ute på lärlingsplatser garanteras fyra veckors somarjobb. Dessutom är lönen satt.

På Industritekniska programmet garanteras alla elever bland annat sommarjobb, förutsatt att man sköter sin skolgång. Sommarjobbet är en del i att ge eleverna praktisk arbetslivserfarenhet. Det är en stor förmån eftersom företagen inte alltid tar in så unga sommarjobbare.

I mitten på mars ska eleverna vara klara med sina CV:n. Sedan kommer platserna att fördelas.

17 439 kronor i månaden

Lönen kommer att bli 17 439 och sedan tillkommer semesterersättning. Lönen baseras på den högsta ersättningen som finns i företagens kollektivavtal.

Harald Alexandersson

Benny Andersson