Nu flyttar FN in på Rudbecksgymnasiet

Under våren kommer FN-ambassadörer från världens alla hörn att debattera internationella frågor på skolan. Men bara på låtsas såklart.

Under måndagen introducerades ett sextiotal elever på Rudbecksgymnasiet för vårterminens FN-rollspel.  Ett FN-rollspel är, precis som det låter, ett rollspel av arbetet inom FN. Eleverna iklär sig rollen av ambassadörer från olika länder och får, utifrån det land de representerar, komma med förslag. Man debatterar om förslagen på samma sätt som sker i verkligheten och det röstas om vilka förslag som ska antas.

FN-rollspelet ger eleverna chansen att känna på hur diplomati fungerar på ett verkligt sätt. Det ger också möjlighet att sätta sig in i hur ett land resonerar i frågor och hur de olikheter som finns kan påverka samarbetet mellan länder.

Rudbecksgymnasiet är en FN-certifierad skola och arbetet med FN-rollspel är en del i skolans arbete med internationella frågor.

Samordnare
Runo Johansson