Lyssna på radiosändningar från Rudbeck!

Radiosändningar från Rudbeck

Under några veckor kommer Närradion 101,6mhz sända från Rudbeck. Programmen ger lyssnarna en inblick i livet som rudbeckare.
- Det blir en skön blandning av personal- och elevrepresentanter i etern som presenterar gymnasiestudier och utbildningar som erbjuds i Tidaholm, säger Christer Daggberg, rektor Rudbecksgymnasiet.

Programserien startar onsdag vecka 4, den 22/1  kl. 17.00 och sänds sedan i repris torsdagar kl 13.00 samt lördag kl 09.00. Under det första programmet sänds en intervju med Claes Johansson från Hantverksprogrammet, där Claes berättar om hur attraktiv utbildningen är på arbetsmarknaden. Inte minst i en industristad som Tidaholm.

Personalen om att resa till USA och undervisa teknik

Under vecka 5 sänds intervju med personal och elever från Industritekniska programmet. Bland annat får vi höra varför eleverna valt att studera på programmen samt få en inblick i gymnasielivet. Lärarna Kjell Claesson och Benny Andersson berättar om planerna till den kommande studieresan till USA. Efterkommande veckor får vi lyssna till Håkan Johansson från Teknikprogrammet. Han berättar om ny teknik och ger lyssnaren insyn i skillnaden mellan Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet.

Elever om UF, sport och studier på Rudbeck

Under vecka 6 sänds intervjuer med elever från Ekonomiprogrammet. De berättar bland annat för lyssnarna om UF, samt hur de kammade hem priset i Lussevolleybollen 2012.  Även under den sista intervjun, under vecka 7, står en elev i centrum, Sandra Andersson. Denna gång från Barn-och fritidsprogrammet. Sandra Andersson berättar bland annat om sina studier på Rudbecksgymnasiet och skolans idrottsprofil.

Studie- och yrkesvägledare
Linda Schultz