RSS
Startsidan Rudbecksgymnasiet

Jonathan byter Tidaholm mot Nairobi

Det var under en skolresa till Kenya som Jonathan fick upp ögonen för möjligheten att studera utomlands under ett år. Han tog chansen, sökte och kom in! Till hösten flyttar han till Afrika i ett år.

- Det var när vi var i Nairobi, huvudstaden i Kenya, med skolan för ett FN-rollspel som vår rektor berättade att man har möjlighet att söka till Svenska skolan. Jag hade aldrig funderat på det tidigare men då kände jag ”varför inte?” så jag sökte, berättar Jonathan.

Jonathan, som läser Natur på Rudbecksgymnasiet, kommer att fortsätta med det i Nairobi. På skolan finns både grundskola och gymnasieskola med tre program, Natur, Samhäll och Ekonomi. Bo kommer Jonathan att göra på skolans internat.

- Jag ser fram emot att få uppleva en annan kultur, även om de man går i skolan med också är svenska. Det ska också bli kul att se mer av Kenya och träffa nya personer. Mest tror jag att jag kommer att sakna min familj och mina vänner men det här känns som en chans man har en gång i livet. Det ska bli jätteroligt att prova något nytt!

Tipsa andra

Ansvarig för sidan: Sanna Åsberg
Senast publicerad: 2016-01-26

Kontakt

Miranda Bergsten
0502-60 60 32

Rudbecksgymnasiet    Vulcansväg 6    522 34 Tidaholm    0502 - 60 61 48