RSS
Startsidan Rudbecksgymnasiet

Författardrömmen uppfylld

Johanna med sin bok

Johanna har alltid gillat att skriva och drömt om att skriva en egen bok. När det var dags för projektarbete passade hon på. Nu är barnboken ”Alva och grufferna” klar och Johanna kan kalla sig för författare på riktigt!

Under projektarbetet är det många som passar på och gör något de själva är riktigt intresserade av. Johanna valde att skriva en bok.

- Jag har alltid haft ett stort skrivintresse och genom projektarbetet fick jag tiden som behövs för att hinna skriva. Jag har kört fast flera gånger med boken och inte kommit på alls vad jag ska skriva härnäst. Dessutom är bokens slut helt annorlunda än det jag hade tänkt från början. Det är nog det som varit det svåraste, att våga bryta min egen föreställning om hur boken skulle vara och istället låta boken få växa fram av sig självt, säger Johanna.

Till sin hjälp har Johanna haft lärare på Rudbecksgymnasiet men också stöd från en person som håller skrivarkurser på Göteborgs universitet. Att få kommentarer om boken längst vägen har varit nyttig.

- Hela processen att se boken växa fram var roligt. De allra roligaste är dock att jag faktiskt är författare till en bok idag. Jag kan hålla i en bok med omslag, innehållsförteckning och massa sidor fyllda med text som jag har skrivit. Det är väldigt häftigt! säger Johanna.

Vad som kommer att hända med boken är Johanna inte säker på. Hon funderar på att skicka ut den till några förlag för att se om någon nappar.

- Chanserna är ju väldigt små, men ännu mindre om jag inte skickar in det alls!

Tipsa andra

Ansvarig för sidan: Sanna Åsberg
Senast publicerad: 2016-01-26

Kontakt

Kommunikatör
Miranda Bergsten
0502-60 60 32

Rudbecksgymnasiet    Vulcansväg 6    522 34 Tidaholm    0502 - 60 61 48