Flera nyheter på Rudbecksgymnasiet till hösten

Lektionsstart först 8.45 och en stor-klass med elever från samhäll, natur och teknik. Dessa är de stora nyheterna på Rudbeckgymnasiet till hösten. Och den extra inriktningen på Samhäll såklart!

Sovmorgon

Alla elever på Rudbecksgymnasiet kommer att få sovmorgon till hösten. Då kommer lektionerna (som idag tidigast börjar 8.20) inte att starta innan 8.45. Alla elever kommer också att erbjudas möjlighet att äta frukost på skolan innan lektionerna börjar. På så sätt kan även de som åker buss till skolan att kunna utnyttja sovmorgonen.

Samhäll, natur och teknik bildar en klass

Alla som börjar på samhäll, natur och teknik till hösten kommer att bilda en gemensam klass. En större klass kommer att stärka gemenskapen på skolan och göra det lättare att byta mellan programmen om man känner att man valt fel.

- Vi tycker att det är viktigt att man får en gemenskap i klassen, oavsett vilket program man går. I den större klassen kommer man att läsa så mycket som möjligt tillsammans men vissa ämnen kommer att läsas i mindre grupper, säger rektor Christer Daggberg.

Lättare att byta mellan program

Förutom att det blir lättare att lära känna personer från andra program underlättar den stora klassen byten mellan program. Eftersom man läser så mycket gemensamt kommer man enkelt att kunna byta program en bit in på höstterminen. Dessutom går man ju kvar i samma klass även om man byter program.

Gemensam Europaresa i åk 3

Förutom att läsa fler ämnen tillsammans kommer alla elever på programmen att åka på en gemensam studieresa i årskurs tre. På resan kommer också elever på estetiska programmet att åka med.

Daniel Larsson

Christer Daggberg