Firar ny kvalitetsstämpel

Vård- och omsorgsprogrammet har nu certifierats att ingå i ett Vård- och omsorgscollege.
- Jag är väldigt glad att vi fått denna kvalitetsstämpel redan under programmets första år. Det visar att skolans målmedvetna kvalitetsarbete ger resultat och det är även ett kvitto på att vi har duktiga lärare, säger Christer Daggberg, rektor.

Rudbecksgymnasiet anslutning till Vård- och omsorgscollege Södra Skaraborg Falköping-Tidaholm firades som sig bör. I Vård- och omsorgsprogrammets lokaler samlades såväl programmets elever som berörda lärare för en glad stund, med specialdesignad tårta och skål i ciderfyllda glas.

Vård- och omsorgscollege, som programmet nu är en del av, är ingen skolform i sig, utan ett samarbete mellan arbetsgivare, fackförbund och utbildare som arbetar för att öka intresset för utbildningar och yrken inom vård och omsorg. En certifiering ska borga för att eleverna får en modern och attraktiv utbildning och den kompetens de behöver för att få jobb.

- Genom samarbetet får vi bättre insyn i hur arbetsmarknaden ser ut och vad den vill ha av våra elever. På så sätt kan vi ge våra elever den kompetens de behöver för att få jobb.

Christer Daggberg
0502- 60 61 50