Extraöppet i idrottshallen smygstart för ny elevförening

Idrottsgrabbar

Tycker du att det är roligt med bollsporter som fotboll, volleyboll eller innebandy? Gillar du att spela badminton? Då har du alla möjligheter under våren, då Rudbecksgymnasiet håller extra öppet i idrottshallen. De utökade öppettiderna är starten på en ny elevförening: Skol-IF.

Den nya elevföreningen är tänkt att ge Rudbeckselever möjlighet att engagera sig i sport i och under skoltid. Skol-IF, som föreningen heter, kommer att få en ordentlig styrelse till hösten. Den bestämmer vad föreningen ska engagera sig i - allt från skytte till fotboll och hunddressyr har anordnats i liknande föreningar runt om i landet.
- Rudbecksgymnasiet har redan en populär idrottsprofil och skol-IF är ytterligare ett sätt att ge eleverna möjlighet att utöva sport under sin tid på Rudbecksgymnasiet, säger Linda Schultz, en av initiativtagarna.

Startar redan i vår

Men redan under våren smygstartar alltså föreningen, med extraöppet i sporthallen. Tiderna för detta är:

• Öppna bollpass, onsdagar 15.20-16-30. Spontanidrott – ni elever som dyker upp bestämmer gemensamt vad ni vill spela. Fotboll, innebandy, volleyboll?
  • Badminton, tisdagar 13.00-14.00 (programrådstiden). Elever och personal på Rudbecksgymnasiet är välkomna.

Linda Schultz