Elever diskuterar religion

Identitet, handlingar och homoäktenskap var några av de saker som elever som läser kursen Religionsvetenskap 1 diskuterade under ett besök på Svenska kyrkan.

Eleverna, som just nu läser om judendom och kristendom diskuterade både stort och smått med diakonen Irja Forsman och församlingsassistent Magnus Hedström under sitt besök. Över en fika diskuterades bland annat vilka handlingar man utför som kristen grupp. Och enligt Magnus var just fikat ett bra exempel på en kristen handling.

- När man äter tillsammans betyder det att man vill vara vän med den människan. Det symboliseras både i kyrkkaffet efter gudstjänsten och i nattvardsfirandet, säger Magnus.

Med eleverna på besöket var lärare Sara Mellgren.

- Det är viktigt att eleverna får vara med om upplevelser under religionskursen. Att bara höra en lärare stå och berätta om saker och ting sätter sig inte lika mycket som när man får se med egna ögon. Att gå på studiebesök till något samfund här i stan är en enkel men ändå mer intresseväckande grej som vi kan göra, säger Sara.

Inom kursen kommer eleverna också att få lära sig om och diskutera vad etik och moral är, och hur människor genom tiderna har haft för åsikter om religion jämfört med vetenskap. Självklart ska de också få fördjupa sig mer i de andra världsreligionerna.

Sara Mellgren