RSS
Startsidan Rudbecksgymnasiet

De tar cykeln till Köpenhamn

Niclas, Fredrik och Martin ville göra ett udda projektarbete. De har bestämt sig för att cykla till Danmark. 

- Vi ska cykla ifrån Tidaholm till Köpenhamn under två dagar för att sedan stanna ytterligare tre dagar i Danmark. Resan kommer gå av stapeln onsdagen den 8:e maj och förhoppningsvis kommer vi vara framme torsdag kväll i Köpenhamn om allt går som förväntat. Vi kommer tillbringa första natten i Hyltebruk innan vi dagen efter fortsätter mot Helsingborg för färja över till Danska fastlandet där en kortare tur från Helsingör till Köpenhamn väntar innan vi har nått vårt mål, säger Niclas.

Att killarna kommer att cykla till Danmark säger de beror på att de vill göra något annorlunda som projektarbete. Samtidigt var de sugna på en utmaning och ville sätta både kroppen och hjärnan på prov. Att belysa skillnaderna mellan hur Danskar och Svenskar tänker kring miljö är en annan orsak till att valet föll som det gjorde.

- Mycket mer resurser läggs ner på cykelleder i Danmark jämfört med i Sverige och denna resa vill vi få folk och politiker att uppmärksamma detta. Vi ska försöka få kontakt med politiker i Köpenhamn för att få ett uttalande om varför de tänker mer på miljön än oss här i Sverige.

Tipsa andra

Ansvarig för sidan: Sanna Åsberg
Senast publicerad: 2016-01-26

Kontakt

Kommunikatör
Miranda Bergsten
0502-60 60 32

Rudbecksgymnasiet    Vulcansväg 6    522 34 Tidaholm    0502 - 60 61 48