Dags för UF-företagen att mäta sina krafter

Det har fallit prisregn över Rudbecksgymnasiets UF-arbete de senaste åren. Till helgen är det åter dags för våra elever att tävla på den regionala UF-mässan.
- Skolan har sedan 2002 vunnit 107 regionala priser samt nio priser på UF-SM. Det är vi mycket stolta över, säger Carin Tibell Ahlin, UF-samordnare på Rudbecksgymnasiet.

Det är 17 elever från Ekonomiprogrammet, Samhällsprogrammet och Hantverksprogrammet som under läsåret har jobbat med att utveckla sina företag. Resultatet har blivit:

• SleepMore UF, som har designat och tillverkar en huvudkudde som träs över nackstödet i ett fordon och som stöder huvudet i sidled
  • Stay Sharp UF, som har designat och tillverkar en magnetisk knivlist med osynliga magneter. De samarbetar med ett UF-företag i Kinnarp
  • Multibrädan UF, som har formgivit och själva tillverkar en multifuntionell skärbräda som är specialgjord för skårning av hasselbackspotatis
  • Fetch UF, som har gjort en kokbok för nybörjare med enkla och snabba recept som är ett nyttigare alternativ till snabbmat. Kokboken riktar sig till nybörjare och till ungdomar som ska börja laga egen mat.

Nominerade till Årets lärare och Årets skola

En nyhet för årets UF-mässa är att Carin Tibell Ahlin tillsammans med sin kollega Annecharlotte Carlsson är nominerade till Årets lärare inom UF. I år tävlar Rudbecksgymnasiet också i kategorin Årets skola.

Bra och utvecklande merit

Rudbecksgymnasiet har en bra och välarbetad struktur för UF-företagande överlag och för de elever som väljer att engagera sig i UF finns mycket att vinna. Carin Tibell Ahlin lyfter gärna fram UF-företagandet som personlig utveckling.
- Elever som engagerar sig i UF lär sig ta egna initiativ och lita på sina idéer och egen kreativitet. UF ger också ett mycket fint och värdefullt tillskott till elevernas CV. Många arbetsgivare ser mycket positivt på att eleverna har drivit egna företag sista året på gymnasiet, säger hon.

Besök gärna mässan

UF-mässa 2014 pågår 14-15 mars i Arena Skövde.  Läs gärna mer om UF-Mässa 2014 härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kommunikatör

Lina Karle