Bli lärling!

Elev och handledare på industri

Vill du komma ut på arbetsplatser redan på gymnasiet? På Industritekniska programmet kan du läsa som lärling och få halva din utbildning på industriföretag. Dessutom får åker du på studieresa till USA, får sommarjobb, truckkort och kranförarutbildning.

På Industritekniska programmet finns två inriktningar, en för dig som vill arbeta som maskinoperatör och en som passar dig som vill bli svetsare. Med vår utbildning får du en bred kunskap som är efterfrågad på arbetsmarknaden.

Här förbereds du för att gå rakt ut i arbetslivet. Du får bland annat en utbildning inom heta arbeten, en kranförarutbildning och truckkort. Dessa kunskaper är bra att ha när du söker jobb.

Som lärling har du ett nära samarbete med lokala företag och får en stor del av din utbildning på företag. Som lärling är du dessutom garanterad sommarjobb.

Studieresa till USA

Under det tredje året reser alla lärlingselever på studieresa till USA. På resan besöks stora företag och mycket annat. Under utbildningen kommer det också att finnas möjlighet att göra  praktik utomlands.

Efter gymnasiet

När du tar studenten har du en utbildning som gör att du kan arbeta över hela världen. Du har kunskaperna som behövs för att börja arbeta direkt och dessutom har du fått kontakter inom branschen.

Sök till Industritekniska programmet!

Harald Alexandersson

Benny Andersson