Bar blev projektarbete

En tråkig bar på Restaurang och livsmedel plus två elever på Hantverk som letade efter ett roligt projektarbete. Resultatet – en kanonfin bar!

Bild på bardisken före och efter elevernas arbete med den

På restaurang och livsmedel läser eleverna bland annat dryckeskunskap. Men att blanda drinkar i den bar man haft under flera år började kännas tråkigt. Då fick två elever på Hantverksprogrammet frågan om inte de kunde hjälpa till och ge den gamla baren en uppfräschning.

- Det  var en skitrolig utmaning, konstaterar Calle och Emil som byggt om baren.

På restaurang och livsmedel är man lika nöjd:

- Resultatet är helt fantastiskt; nu känns det som om man står i en bar ute på krogen och arbetar igen. Nästa steg är att elever som läser barteknink ska inreda den nya baren, säger Camilla som är lärare på programmet.

Camilla Hjelm