35 skriver internationellt prov i engelska

I maj ska 35 elever på Rudbecksgymnasiet skriva tentorna för att ta Cambridge Advanced English Certificate. Certifikatet underlättar för den som planerar att studera eller arbeta utomlands i framtiden.

Många universitet utanför Sverige som bedriver undervisning på engelska vill att de som söker kurser och utbildningar där ska kunna bevisa att de har goda kunskaper i engelska. Ett Cambridge Advanced English Certificate är ett sådant bevis. Certifikatet kan av samma skäl också bra att ha för den som i framtiden söker arbete utanför Sverige.

Det kostar cirka 2000 kronor per person att skriva tentorna för att ta certifikatet. Rudbecksgymnasiet står för kostnaden för skolans elever som därför inte behöver betala själva.

Alla som läser kursen Engelska 7 kan välja att göra tentorna som resulterar i en Cambridge-examen. Proven mäter hur duktig du är på engelska och samma prov används i över 130 länder. Engelska 7 kan du välja att läsa på alla högskoleförberedande program på Rudbecksgymnasiet.

Samordnare
Annecharlotte Carlsson